Logo de l'OEP

Sélectionnez votre langue

Logo de l'OEP

Meertaligheid, een troef: onderzoek naar de voor(oor)delen van meertaligheid

In het kader van een bachelorproef binnen de opleiding logopedie en audiologie van Lessius Antwerpen werd onder begeleiding van Code en met ondersteuning van de Schoolbrug de folder 'Meertaligheid, een troef!' ontwikkeld. Deze folder bundelt de positieve aspecten van meertalig opvoeden.

Waarom?

Onze hedendaagse samenleving wordt meer en meer multicultureel. Meer dan de helft van de wereldbevolking gebruikt meer dan één taal in het dagelijkse leven. Toch bestaan er nog heel wat misvattingen over meertalig opvoeden en botsen ouders van meertalige kinderen vaak op vooroordelen over meertalige ontwikkeling.

Verloop van het onderzoek

Via een literatuurstudie werden zowel de heersende misvattingen als de voordelen van meertaligheid in kaart gebracht. Deze bevindingen werden getoetst aan reacties van ouders van meertalige kinderen. Het onderzoek resulteerde in een folder die de positieve aspecten van meertalig opvoeden belicht.

Download folder

Meer informatie over het onderzoek is te verkrijgen bij Charlotte Mostaert (promotor) op het nummer 03 241 08 09 of via e-mail naar Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser..