Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας λειτουργεί από το 1994. Είναι ερευνητικό ίδρυμα, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Εποπτεύεται και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και συναρμοδιότητα στη διοίκησή του έχουν το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Πολιτισμού.

ανακοινωσεισ - νεα
Τα νεα του κεγ

η πυλη για την ελληνικη γλωσσα
greek-language.gr

πιστοποιηση επαρκειασ ελληνομαθειασ

Ηλ. Βιβλιοπωλειο
E-shop

τελευταια νεα

Ψηφίδες

Μέσα από τον δικτυακό τόπο της Πύλης ο χρήστης έχει πρόσβαση και στα νέα ψηφιακά περιβάλλοντα που αναπτύχθηκαν ως επέκταση της Πύλης στο πλαίσιο του “Ψηφιακού Σχολείου” (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Μετάβαση

Φρυκτωρίες

Οι «Φρυκτωρίες» είναι μια διαδικτυακή κοινότητα επικοινωνίας, μάθησης και αλληλοϋποστήριξης των ελλήνων εκπαιδευτών που διδάσκουν ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού.

Μετάβαση

Διαδρομές

Το πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» αφορά μαθήματα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση/κατάρτιση/επιμόρφωση διδασκόντων την ελληνική σε παιδιά και σε ενηλίκους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Μετάβαση

Πιστοποίηση Ελληνομάθειας

Η νέα ιστοσελίδα για την πιστοποίηση ελληνομάθειας του ΚΕΓ σχεδιάστηκε για να συγκεντρώσει τις πληροφορίες για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις αλλά και για τους διδάσκοντες την ελληνική ως ξένη γλώσσα.

Μετάβαση