Logo de l'OEP
Logo de l'OEP

Langues et travail

De Taalsector - het platform voor de taalprofessionals Beste taalprofessional, Hoe cool denkt u dat u bent met uw taalberoep of taalbusiness? Op een schaal van 0 tot 10. Zeg eens iets. Denkt u dat de mensen positief spreken over u? Over taal - toc


Mis à jour : 23 Aoû 2019

Bron: De Taalsector Nieuwsbrief 212

Is taal een sterk merk? Of vooral potentieel een sterk merk? Wat krijgen we te zien als we het sentiment rond taal en de taalsector, rond de taalberoepen, taaldiensten en taalgerelateerde zaken analyseren met de huidige generatie sentimentanalysetools?

Hoe wordt er online en op social media over u en uw taalberoep, taaldienst of taalonderneming gesproken? Positief? Negatief? Of gewoon neutraal? En over meertaligheid? Taalbeleid? De Nederlandse taal? Engels, Frans, Turks? Lezen en schrijven? Met welke emoties en attitudes spreken de mensen daar eigenlijk over?

Louise Van Calenbergh, masterstudente in de meertalige communicatie aan de Universiteit Gent, zocht het tijdens haar stage bij De Taalsector allemaal uit. In een reeks van vijf korte filmpjes doet ze verslag van haar spannende verkenning.

Is taal een sterk merk? Ontdek het nu samen met Louise op YouTube