Logo de l'OEP

Sélectionnez votre langue

Logo de l'OEP

Taal in Bedrijf 2013 (Nederlandse Organisatie voor Taal- en Spraaktechnologie)

Advertentie Taal in Bedrijf 2013

Deelname is gratis. U kunt zich tot vrijdag 15 november voorregistreren als bezoeker. Bij latere aanmelding kunnen wij niet garanderen dat er nog plaats is.

Taal in Bedrijf 2013

Op vrijdag 29 november 2013 organiseert NOTaS bij en met de Sint Maartenskliniek (routebeschrijving) het evenement Taal in Bedrijf 2013 dat zich richt op het thema Zorg.

Taal in Bedrijf is dé bedrijvenmarkt voor toepassingen van taal- en spraaktechnologie in Nederland en Vlaanderen. Taal in Bedrijf laat u kennismaken met zeer uiteenlopende praktische toepassingen en belicht ook de nieuwste technologische ontwikkelingen. Het is een inspirerende ontmoetingsplek voor aanbieders, ontwikkelaars, investeerders en gebruikers.

Programma

9:30

Aankomst en ontvangst

10.00

Opening door dagvoorzitter Leonoor van der Beek

10.05

Pitches van aanbieders (5 x 5 min.)

10.30

Keynote speaker Prof. dr. Piek Vossen

(winnaar Spinozaprijs 2013)

11.00

Pauze / Bedrijvenmarkt

12.00

Pitches van aanbieders (6 x 5  min.)

12.30

Lunch/ bedrijvenmarkt

14.00

Pitches van eindgebruikers + afsluitende discussie

15.00

Bedrijvenmarkt

15.30

Einde programma

Toelichting op het programma

Piek VossenTaal in Bedrijf is hét evenement om u bij te laten praten over praktische toepassingen van Taal- en Spraaktechnologie (TST) voor het Nederlands. Deze vierde editie van Taal in Bedrijf 2013 is bedoeld voor informatieuitwisseling tussen NOTaS-deelnemers onderling én tussen TST-producenten en (mogelijke) eindgebruikers in de zorg. Het programma besteedt speciaal aandacht aan toepassingen voor de Zorgsector, maar is ook voor andere bezoekers interessant. Net als bij de voorgaande edities is er een bedrijvenmarkt (10-15 stands) waar  leveranciers (MKB-bedrijven en kennisinstellingen) en afnemers van TST-producten (waaronder zorginstellingen) kunnen kennismaken met elkaar. Zij zullen u graag uitleg geven bij hun productdemonstraties.

Naast de bedrijvenmarkt wordt er een plenair programma geboden, waarin naast een presentatie door keynote-spreker Piek Vossen (TST-onderzoeker) veel ruimte is voor “pitches” (korte introducties van 5 minuten) van de standhouders.  Om de interactie tussen vragers en aanbieders van TST te bevorderen, bieden wij ook potentiële afnemers van TST-toepassingen de mogelijkheid om hun wensen op het terrein van Taal- en Spraaktechnologie-toepassingen toe te lichten. Dit kan in een speciale visie-sessie, waarin ruimte is voor gebruikersbijdragen van 10-15 minuten (inclusief discussie).

Waarom is Taal- en Spraaktechnologie interessant voor de Zorg?

TST kan een belangrijke bijdrage leveren aan efficiency en kostenbesparing in de zorg. Dit geldt voor zowel het primaire zorgproces als voor de ondersteunende diensten (bijv. afdelingen communicatie, administratie en logistiek) in zorginstellingen. Voorbeelden van TST-toepassingen zijn er legio:

  • het (semi-)automatisch afhandelen van telefoongesprekken,

  • het slim zoeken in gesproken en geschreven documenten,

  • het automatisch samenvatten van gesproken en geschreven documenten,

  • semantische zoekstrategieën,

  • het aanbieden van begrijpelijke patiënteninformatie,

  • vaktermstandaardisatie (bijvoorbeeld t.b.v. elektronisch patiëntendossier),

  • patiëntvriendelijke zoekomgevingen,

  • ondersteuning voor patiënten met een spraakhandicap,

  • telehealth-toepassingen.

En de mogelijkheden nemen alleen maar toe. Hoewel computers zeker niet de zorgverleners kunnen vervangen, kunnen ze die wel ondersteunen in veel van hun taken.

RadboudUMCDe bijeenkomst wordt van harte ondersteund door het RadboudUMC. Dit toonaangevende ziekenhuis ziet Taal in Bedrijf als een kans om een nieuwe stap te zetten richting een duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg.

Aanmelden voor het bijwonen van Taal in Bedrijf

U kunt zich voor Taal in Bedrijf aanmelden door een e-mail te sturen naar Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. Dit is ook het contactadres voor eventuele vragen.

Aanmelding is mogelijk tot 15 november 2013.

Wilt u zo vriendelijk zijn de volgende gegevens in te vullen:

Naam Bedrijf

.................................................................................

Naam bezoeker

.................................................................................

Naam afdeling

.................................................................................

E-mailadres

.................................................................................

Telefoon

.................................................................................

NOTaS zal hierna contact met u opnemen.

Aanmelding voor stands en pitch sessies

Inschrijving voor de bedrijvenmarkt en de pitches staat open voor NOTaS-deelnemers, andere leveranciers van TST-toepassingen en organisaties uit de Zorgsector. Als u hier belangstelling voor heeft, verzoeken we u om een e-mail te sturen naar Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. met uw wensen en bedrijfsgegevens.

NOTaS zal hierna contact met u opnemen. Inschrijving voor stands en pitches is mogelijk tot 8 november 2013.

Voor de bedrijvenmarkt en de pitches hebben zich de volgende organisaties opgegeven (stand van zaken 7 november 2013):